Sådan opretter og håndterer du blokeringer på kunder i YOGO
I Admin kan du se, om en kunde er blokeret, hvilke blokeringer der gælder, og hvorfor. Du kan også selv sætte en manuel købsblokering på en kunde.
Hvad betyder det, at en kunde er blokeret?
Når en kunde er blokeret i YOGO, kan du nu se det direkte på kundens profil. Du kan se, hvilke blokeringer der gælder for kunden, og hvad der har udløst dem. Det giver dig et klart overblik, når en kunde spørger, hvorfor de ikke kan booke eller købe.
Typer af blokeringer
Manuel købsblokering
Sættes af en admin bruger på kundens profil. Kunden kan ikke foretage nye køb, men kan stadig bruge eksisterende medlemskaber og klippekort.
Blokering ved mislykkede fornyelser
Sættes automatisk, når kundens medlemskab ikke kan fornyes et bestemt antal gange. Kunden kan ikke lave nye bookinger. Antallet bestemmer du selv i Admin → Indstillinger → Medlemskaber → Mislykkede betalinger

Hvornår kan jeg bruge blokeringsknappen i YOGO?
- Kunden skylder penge: Sæt en manuel købsblokering, indtil sagen er løst.
- Kunden skal ikke længere komme i studiet: Sæt en manuel købsblokering, stop medlemskabet og aflys eksisterende bookinger.
- Kunden spørger, hvorfor de ikke kan booke: Åbn kundens profil og se, hvilken blokering der gælder, og hvordan den fjernes.
1. Se en kundes blokeringer
Gå til "Kunder" og åbn den kunde, du vil se. Er kunden blokeret, kan du se, hvilke blokeringer der gælder, og hvorfor.
Hold musen over "?" ved en blokering for at læse, hvad den betyder, og hvordan kunden kan få den fjernet.

2. Sæt en manuel købsblokering på en kunde
Åbn kundens profil og klik på "[Blockér køb]". Kunden kan nu ikke foretage nye køb.

Den manuelle købsblokering blokerer kun nye køb. Har kunden allerede et medlemskab eller et klippekort, kan kunden stadig bruge det og booke klasser med det.
Husk: Du kan ikke sætte en manuel købsblokering på andre admin brugere.
3. Fjern en manuel købsblokering
Åbn kundens profil og klik på den samme knap igen. Blokeringen bliver fjernet med det samme, og kunden kan igen foretage køb.

Jeg vil blokere en kunde helt. Hvad gør jeg?
I YOGO kan du ikke blokere en kunde fra at logge ind, og der findes ikke en manuel bookingblokering. Vil du forhindre en kunde i at bruge dit studie, skal du derfor kombinere et par handlinger:
- Sæt en manuel købsblokering på kunden, så kunden ikke kan købe noget nyt.
- Stop kundens medlemskab eller fjern kundens klippekort, så kunden ikke kan booke med dem.
- Aflys kundens eksisterende bookinger, hvis kunden ikke skal deltage i dem.
👉 Tip: Vil du i stedet blokere kunder fra at booke, når deres betaling fejler, kan du bruge indstillingen for, hvor mange mislykkede fornyelser der skal til, før en kunde ikke kan lave nye bookinger.